Skąd się biorą problemy ze wzwodem?



Istotnym
elementem mającym wpływ na potencję jest
właściwe jedzenie.
Właściwa dieta jest w stanie poprawić nie tylko jakość potencji, lecz
także płodność. Zwróćmy najpierw
uwagę na to, co tracimy podczas
wytrysku. Jak się okazuje, dochodzi
wówczas do całkiem
ważnych niedoborów selenu.
Można go uzupełnić jedząc
tuńczyka, wybrane orzechy, cebulę lub
zarodki pszenicy. Kolejny tak samo
ważny biopierwiastek naszego męskiego
menu to cynk, który odpowiada za
syntezę testosteronu, ten natomiast
wpływa na sprawność seksualną. Podczas
picia alkoholu czy
palenia papierosów spada poziom cynku,
ale łatwo go uzupełnić
jedząc warzywa strączkowe, niektóre
ryby, niektóre mięsa, żółtka jaj lub
ostrygi.
Niesamowicie
ważnym składnikiem jest też
arginina, która stanowi osiemdziesiąt procent
ejakulatu. Arginina powiększa
wytwarzanie spermy a także zwiększa czas
życia plemników. Składnik ten bierze udział
także w czasie chemicznej
przemiany w tlenek azotu, dzięki czemu naczynia krwionośne ulegają
rozkurczeniu i ma miejsce lepsza erekcja.
Argininę znajdziemy w takich produktach
jak kakao, mięso wołowe, orzechy
nerkowca, makrela, orzechy, słonecznik czy indyk.
Trzeba zwrócić
także uwagę na witaminy, przede
wszystkim na witaminę E, jaka jest
nazywana witaminą płodności.
Znajdziemy ją w warzywach liściastych, kurzych
jajach, zarodkach pszenicy a także
ciemnym pieczywie. Inna witamina to
beta-karoten, która działa na
odpowiednie działanie
hormonów. Jeśli pragniemy
poprawić jego niedobory warto sięgnąć
do marchewki, szpinaku, dyni czy słodkich
ziemniaków.


tekst dostepny na
stronie-



levitra

tania kamagra